Opdrachtenformulier asbestattest nodig voor een asbestattest

Een opdrachtenformulier asbestattest is een document dat nodig is om een asbestattest aan te vragen bij de Vlaamse overheid. Een opdrachtenformulier asbestattest bestaat uit twee delen: een deel voor de opdrachtgever en een deel voor de deskundige. De opdrachtgever is de eigenaar of de vertegenwoordiger van de eigenaar van het gebouw. De deskundige is een erkende asbestdeskundige die het gebouw inspecteert op asbest.

Het deel voor de opdrachtgever bevat onder andere de volgende gegevens:

• De identificatie van het gebouw (adres, kadastrale gegevens, bouwjaar, etc.)

• De identificatie van de opdrachtgever (naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, etc.)

• De verklaring dat de opdrachtgever akkoord gaat met de inspectie en dat hij alle relevante informatie zal verstrekken aan de deskundige

• De handtekening en de datum van ondertekening van de opdrachtgever

Het deel voor de deskundige bevat onder andere de volgende gegevens:

• De identificatie van de deskundige (naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, erkenningsnummer, etc.)

• De beschrijving van de inspectiemethode en het inspectieprotocol

• De resultaten van de inspectie (aantal en locatie van de asbesthoudende materialen, risicobeoordeling, aanbevelingen, etc.)

• De handtekening en de datum van ondertekening van de deskundige

Het opdrachtenformulier asbestattest moet samen met het asbestattest worden bewaard door de opdrachtgever en de asbestdeskundige. Het asbestattest moet worden overhandigd aan de koper bij de verkoop van het gebouw. Het opdrachtenformulier asbestattest kan ook worden gebruikt als bewijs bij eventuele geschillen of klachten over het asbestattest.

Wat is een asbestattest?

Een asbestattest is een attest dat aangeeft of er asbest aanwezig is in een gebouw of een deel ervan. Een asbestattest is verplicht bij de verkoop van een woning die voor 2001 gebouwd of gerenoveerd is.  Het asbestattest is een document dat de aanwezigheid en de toestand van asbest in een gebouw beschrijft. Als u een asbestattest wilt laten maken in Vlaanderen, kunt u contact opnemen met Asbestattest-aanvragen.be. Zij zijn procesgecertificeerd om een officieel asbestattest te maken.

Asbesthoudende bouwmaterialen zijn gevaarlijk voor de gezondheid en het milieu. Het is daarom belangrijk om ze te identificeren een erkende gecertificeerd asbestdeskundige. Zo kan u uw woning veilig en duurzaam maken.

Als je een asbestattest wil laten maken in Vlaanderen, kan je contact opnemen met Asbestattest-aanvragen.be. Zij zijn procesgecertificeerd om een officieel asbestattest te maken.

 

https://asbestattest-aanvragen.be/asbestdeskundige/opdrachtenformulier-asbestattest/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven