Op zoek naar een rolsteiger? Hier moet je op letten!

Een verbouwing, renovatie of een nieuwe woning schilderen: er is altijd wel een moment dat een rolsteiger van pas kan komen. Of het nu gaat om een eenmalige klus voor de doe-het-zelver of als je als professional bij een klant aan het werk zijn, een steiger kan bij sommige werkzaamheden de ideale én veilige oplossing zijn. Waarom zou je een rolsteiger inzetten en wanneer gebruik je hem?

Wanneer gebruik je een rolsteiger?

Een rolsteiger kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Hierdoor is deze steiger multi-inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan bouw- en renovatiewerkzaamheden. Je kan deze stellage gebruiken voor het schilderen, stukadoren, metselen of het vervangen van dakgoten. Bij het schilderen van je huis kan je met een steiger de klus veel sneller klaren. In plaats van gedoe met een ladder kan je de steiger direct naar verschillende hoogteniveaus brengen. Daarnaast is deze steiger ook ideaal voor het onderhouden van gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van ramen, repareren van gevels en installeren van airconditioning. Daarnaast kan een steiger ook het snoeien van hoge bomen vergemakkelijken. Bij klussen binnenshuis kan je denken aan schilderen van plafond of hoge wanden, vervangen of installeren van verlichting of aan renovatiewerkzaamheden.

Waar op te letten bij de aanschaf?

Bij de aanschaf van een rolsteiger of bij het huren van deze steiger zijn een aantal factoren belangrijk. Allereerst natuurlijk de veiligheid. Zeker bij werken op hoogte is veilig werken van groot belang. Daarnaast is het belangrijk dat de steiger voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en voorzien is van stevige leuningen, stabilisatoren en antislipplatforms. Je hebt veel verschillende soorten steigers bij Steigerdeals. De volgende stap is dan ook het juiste formaat uitzoeken. Kies een steiger die voldoende hoogte biedt zonder dat je extra hulpmiddelen nodig hebt. Anders wordt het alsnog gevaarlijk werken. Naast de hoogte is ook de breedte van belang. De breedte van de steiger moet voldoende werkruimte bieden en ruimte om te bewegen. Vervolgens kan je een keuze maken uit materialen. Kies bijvoorbeeld voor een steiger van hoogwaardige materialen zoals aluminium. Aluminium is lichtgewicht, roestbestendig en gemakkelijk te verplaatsen. Ook zijn de wielen een belangrijke factoor. Check of de steiger voorzien is van stevige wielen en remmen, zodat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen en veilig kunt vergrendelen op de gewenste locatie. Als laatste is het opbouwen van de steiger nog een punt waar je op kan letten. Een gebruiksvriendelijk ontwerp bespaart tijd en moeite.

Waarom zou je een rolsteiger kopen of huren?

Het kopen van een rolsteiger kan een slimme investering zijn, zowel voor professionals als doe-het-zelvers. Je kan bijvoorbeeld bij Steigerdeals diverse soorten steigers aanschaffen. Een steiger biedt een veilige en stabiele werkplek op hoogte, waardoor klussen efficiënter en gemakkelijker worden uitgevoerd. Dus, als je regelmatig werkzaamheden op hoogte uitvoert, overweeg dan zeker de aanschaf van een rolsteiger om je werk naar een hoger niveau te tillen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven