Met deze tips is je tuin klaar voor elk seizoen

Heb jij een achtertuin en maak je er vooral gebruik van in de zomer? In de winter laat je het vaak links liggen. Dat is een probleem voor het voorjaar. Toch is dat erg zonde. Het is een fijne ruimte waar je het hele jaar veel aan hebt. Met een terrasoverkapping zit je hier bijvoorbeeld elk moment van het jaar. Niet iedereen weet hoe hij zijn tuin goed moet verzorgen. Lees daarom snel verder. Wij vertellen je waar je elk seizoen op let! 

Plaats een overkapping

Plaats ten eerste een overkapping. Dit ziet er niet alleen gezellig uit. Je hebt er namelijk in elk seizoen wat aan. In de zomer zet je de schuifwand wagenwijd open en geniet je van het warme weer. Onder de overkapping zit je gelukkig wel in de schaduw. In de koude herfst- en wintermaanden zit je hier lekker warm binnen. Toch heb je dat buitengevoel. Zo is het hier het hele jaar door een gezellige boel. 

Verzorg de bodem

Let daarnaast het hele jaar door op de bodem. Hiermee bedoelen we de aarde waarin je bloemen en planten staan. In de winter wordt dat namelijk nogal koud. Dit tast de wortels aan. Tijdens de warme zomerdagen heb je juist kans op uitdroging. Bedek daarom deze grond met een laag organisch materiaal, oftewel mulch. In de winter gaat dit bevriezing tegen. In de zomer houdt het juist vocht vast. Zo blijft de beplanting langer leven.

Doe aan waterbeheer 

Wist je dat het in elk seizoen belangrijk is om aan waterbeheer te doen? Zorg er vooral voor dat water goed weg kan lopen. Zo hoop het niet op en ga je wateroverlast tegen. Vang het water tijdens hevige regenbuien op. Gebruik dit tijdens lange periodes van droogte. Zo ben je ook nog eens duurzaam bezig. Je hebt vaak meer last van water dan je denkt. Daarom let je hier het hele jaar op.

Overgang van de seizoenen

Tot slot heeft ook je tuin last van de overgang van de seizoenen. Bereid het hier daarom goed op voor. Als je het goed doet, geniet je namelijk het hele jaar door van je tuin. Ga voor planten die lang doorbloeien. Een palmlelie of roze vetkruid zijn bijvoorbeeld vrijwel elk seizoen mooi. Stel ook een plan op. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Jij weet wat je moet doen voor een tuin die het hele jaar mooi is! 

Dus, wie het goed doet, is het hele jaar blij met zijn tuin. Plaats daarom een overkapping en verzorg de bodem goed. Houd rekening met het water en maak een plan voor de overgang van de seizoenen. Zo maak je het extra makkelijk voor jezelf! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven