Je huis stylish en opgeruimd houden met een baby

Je kan je geluk niet op: je bent zwanger! Whoop, whoop! Maar nadat het geluksgevoel een beetje is weggeëbd en heeft plaatsgemaakt voor de realiteit, besef je je wat een verandering dit gaat brengen in je leven én in je huis. Want laten we eerlijk zijn, zo’n klein ukkie heeft mega veel spullen nodig. Uiteraard wil je je mooie stylish woonkamer graag stylish houden en het niet laten veranderen in een speelgoedparadijs waar jij toevallig ook woont. We got you! Met de juiste babyspullen tover jij je woonkamer om tot een plek waar zowel jij als je kleintje helemaal happy zijn.

De babybox als interieur-statement in je woonkamer

Het meest in het oog springende is de babybox! Dit is een best een obstakel in jouw prachtige woonkamer. Maar met de beste babybox voor jouw stijl en beschikbare ruimte integreert hij volledig in jouw leven en wordt het zelfs een statement in je kamer. Begin met de vorm, ga je voor een standaard box of kies je voor een rond exemplaar? Dit is volledig afhankelijk van je beschikbare ruimte en persoonlijke voorkeur, voor je baby’tje maakt het namelijk niets uit. Ze voelen zich ‘thuis’ in beide. Kies vervolgens een boxkleed dat qua kleur aansluit bij jouw interieur et voilà de eerste hobbel is genomen. Je hebt een veilige speelplek voor je kleintje gecreëerd zonder je stijl op te geven.

Je mooie eettafel en bijpassende stoelen moeten er ook geloven, er komt een extra stoeltje bij: de kinderstoel! Maar heel eerlijk? Er zijn tegenwoordig zulke mooie stylish kinderstoelen te koop dat je deze echt voor je plezier tussen je andere eetkamerstoelen zet. Kies het liefst voor een meegroeikinderstoel zodat je kindje er jarenlang plezier van heeft.

Veiligheid is niet onderhandelbaar

Veiligheid gaat voor alles en dat geldt dus zeker voor je ukkie. Ja, zo’n traphekje is misschien niet het mooiste, maar wel het belangrijkste. In dit geval is het belangrijk om te checken wat het beste traphekje is zodat je zeker weet dat je kleintje veilig kan spelen zonder dat hij/zij in een onbewaakt ogenblik opeens halverwege de trap staat! Niet alle traphekjes zijn namelijk even veilig er zijn zelfs zeer onveilige exemplaren. Let dus goed op voordat je een traphekje aanschaft.

Houd het opgeruimd met de juiste opbergmeubels

Naarmate je kleine ouder wordt, neemt ook de hoeveelheid speelgoed toe. Had je eerst genoeg aan de la onder de box of een kleine speelgoedmand, er komt een moment dat je echt moet gaan nadenken over het opbergen van al het speelgoed als je mini-me ’s avonds in bed ligt. Een leuke bank voor je kleintje die tevens dienst doet als opbergruimte is altijd een goed idee. Zeker als je ruimte in je woonkamer hebt om een aparte speelhoek te maken. Ook een kast met aparte bakken is een goede oplossing. Je kindje kan zelf opruimen door alles weer terug in de bakken te stoppen die jij vervolgens weer in de kast zet. Maar er komt een moment dat je moet gaan nadenken over speelgoed wegdoen. Zoek samen met je kindje uit wat er wel en niet meer mee gespeeld wordt en maak andere kindjes blij of breng het naar de kringloop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven