Het ontstaan van bearbricks

Medicom Toy, een Japans bedrijf dat in 1996 is opgericht, staat bekend om zijn kunstzinnige en verzamelbare speelgoed. Onder hun creaties vallen de iconische Bearbricks, die sinds hun introductie in 2001 een wereldwijde cultstatus hebben bereikt. Deze unieke figuren, herkenbaar aan hun berenvorm met een gestandaardiseerde ontwerpvorm, hebben de aandacht getrokken van verzamelaars en kunstliefhebbers over de hele wereld. Voor fans in Nederland heb je verschillende mogelijkheden om een Bearbrick Nederland te bemachtigen. Bearbricks worden geproduceerd in verschillende formaten, van de kleine 100% versies tot de gigantische 1000% figuren, waardoor ze een grote aantrekkingskracht hebben. 

De gelijkenis met Lego

Bearbricks en Lego delen een interessante gelijkenis in hun aanpak van creativiteit en verzamelen. Beide merken stimuleren gebruikers om hun fantasie te gebruiken, met Lego door de mogelijkheid om verschillende constructies te bouwen en Bearbricks door de artistieke uitdrukking in elk ontwerp. De aard van Lego weerspiegelt zich in de manier waarop verschillende Bearbrick edities en samenwerkingen verzamelaars de mogelijkheid bieden om hun eigen verzameling te personaliseren. Net als bij Lego, waar elk blokje bijdraagt aan het grotere geheel, draagt elke Bearbrick bij aan de diversiteit van de collectie van een verzamelaar.

Samenwerkingen met luxe merken

De strategie van Medicom Toy om samen te werken met luxe merken heeft de Bearbrick-collectie naar een hoger niveau getild. Door deze samenwerkingen kunnen verzamelaars unieke stukken in handen krijgen die de essentie van zowel het Bearbrick-merk als het partnermerk weerspiegelen. Deze strategie heeft de aantrekkelijkheid van Bearbricks vergroot en ook een brug geslagen naar nieuwe markten en doelgroepen die misschien niet eerder geïnteresseerd waren in designer speelgoed. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het bezitten van een stuk van deze exclusieve samenwerkingen, moet je een bearbrick kopen van één van de gewilde samenwerkingen. Het aanbod varieert van limited editions gemaakt in samenwerking met bekende kledingmerken, kunstenaars en popcultuur iconen, waardoor elke Bearbrick een verhaal vertelt of een specifieke stijl uitdraagt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven